lauantai 14. tammikuuta 2017

Bulgarialainen kanakeitto

Hellurei! Lomat on lusittu Bulgariassa ja viikon verran ollaan oltu kotona. Aloitin viime maanantaina Akin ja Ritan Unelmakuntodieetin ja se vaikuttaa erinomaiselta! Reseptit saa suunnitella itse, kunhan valitsee oikein jokaisesta makroryhmästä. Pakko sanoa jo tässä vaiheessa, että koskaan mulla ei ollut niin hyviä ohjeita kuin nyt. Lisäksi Kris on tukena, joten jos nyt saataisiin keittiönkin rasvaprosenttia pysyvästi hieman alemmalle tasolle. Tällä hetkellä paino on pudonnut 3,4 kiloa, joten nesteet ovat ainakin lähteneet liikkeelle! Olen noudattanut dieettiä noin 98%:sti, tästä kanakeitosta lautaselleni osuneita muutamaa perunan palaa en lähtenyt noukkimaan pois. Kuva on alkuviikolta, joten selkeästi niillä ei ollut yhteyttä painonpudotukseen. :)

Söin bulgarialaista kanakeittoa ensikerran kesällä, kun tulin kipeäksi. Kris luokitteli sen erinomaiseksi olonkohennusruoaksi ja sillä peruisteella sitä tehtiin myös nyt Krisin ollessa flunssassa. Keiton ideana on se, että sinne laitetaan niin paljon erilaisia kasviksia kuin keksii ja pystyy. Perus keittojuuressekoitus ei minua kyllä muutenkaan napostele. Kevyttä ja hyvää!


Neljälle

2 broilerin koipireittä
Paprika
Sipuli
2 porkkanaa
3 perunaa
1 sirtuuna
1 pussi wok-vihanneksia (toki voi käyttää myös tuoreita!)
1 purkki Bulgarian jogurttia
1 muna
Mustapippuria 
Suolaa

Keitä broilereita kattilassa noin puoli tuntia. Pilko kasvikset. Ota broilerit kattilasta, mutta säästä liemi. ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Kun koivet ovat jäähtyneer, kuori naha pois ja nyhdä liha. Laita kasvikset kiehumaan liemeen. Keittämisen puolessa välissä lisää joukkoon broilerit. Anna kerärä makua vielä hetki. Kun kasvikset ovat kypsiä, ota keitto levyltä ja anna jäähtyä hetki, jottei keitto juoksetu seuraavassa vaiheessa. Sekoita jogutti ja muna keskenään, ja lisää keiton joukkoon. Hämmentele hetki. Annostele keitto lautasille ja purista ronskilla kädellä tuoretta sitruunanmehua sekaan. 

Nauti! Piristää ankeita talvipäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti