sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Efraim Pitkätossun kanapasta

Olin viikolla iskän luona käymässä. Ruokakaupassa ollessamme sain tehtäväkseni muutamassa sekunnissa päättää seuraavan päivän ruiian. Ensimmäisenä tuli mieleen vähän muunneltu kanapasta. Valitsin vaihteeksi ranskankerman sijaan Valion Crea-sarjan kipparijuustoruokakermaa, joka oli oikeasti yllättävän hyvä valinta! Pyrin välttelemään puhdasta vehnäpastaa, joten valitsin Torinon Kaurapastan. On siinä toki durum-vehnääkin, mutta selkeästi terveellisempi vaihtoehto kuin kokonaan vehnästä valmistettu. Makukin oli kohdillaan!

Kokkaillessani ja ruokaa maistettuani tuli heti mieleen, että lapset varmasti pitäisivät tästä. Olen ymmärtänyt, että pikkulasten vanhemmille tärkeitä pointteja ruuanlaitossa on se, että ruoka on hyvistä raaka-aineista tehtyä, ravitsevaa ja se valmistuu kohtuullisen vaivattomasti. Tämä pasta on kyllä kaikkea sitä! Aikaa meni noin 10 minuuttia, koska pastakin kiehui viidessä minuutissa. Miksi sitten nimesin tämän Efraim Pitkätossun kanapastaksi? Lapsi-aspekti oli läsnä ja lisäksi makumaailma veti mielestäni Karibialle ja merelle. Ananas on kanan kanssa aina nappivalinta ja cashewpähkinät tuovat mukavan lisäsäväyksen (ja hyviä rasvoja). Demonstroidakseni lapselle sopivan ruoka-annoksen, kuorin myös kurkun. Pakko sanoa, että itsekin kyllä tykkäsin siitä enemmän ilman kuorta! 


Neljälle

400g kaurapastaa
400g broilerin maustamattomia rintafilettä
1-2 purkkia Kipparijuustoruokakermaa
1 purkki pieniä ananaspaloja mehussa
kourallinen cashewpähkinöitä 
currya
kurkumaa
mustapippuria
suolaa

Laita pastan vesi kiehumaan ja suolaa se hyvin. Leikkaa broilerin fileistä sopivia paloja ja paista ne pannulla. Mausta currylla, kurkumalla ja mustapippurilla. Keitä pasta ja valuta hyvin. Sekoita broilerit ja pastat kattilassa ja lisää loput ainekset. Anna ruokakerman hautua kastikkeeksi. Tarjoa salaatin kanssa. 

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti