lauantai 10. lokakuuta 2015

Kokonaisena paistettu possun sisäfilé

I'm back!

Elo -ja syyskuu vierähtivät Turussa harjoittelun parissa ja kiire oli sitä luokkaa, että blogin pitäminen jäi ihan huomaamatta kokonaan pois. Nyt olen kuitenkin takaisin kotona Porissa ja ruuanlaittoinnostus voi jatkua entiseen malliin! 

Tänään listalla oli possun sisäfilettä bataattiranskalaisten, uunikasvisten ja fetabasilikadipin kera. Itseasiassa tuota dippiä tai tahnaa, miten sitä haluaakaan kuvailla, oli myös fileen välissä, mutta sen koostumus oli sen verran löysää, että se valui paiston aikana melko tehokkaasti pois. Jatkossa en siis välttämättä blendaa täytettä, vaan lusikoin sen väliin grouvimpina palasina. 

Minua hämmentää suuresti possun erilaiset kypsymisajat. Pakkaus väitti fileen kypsyvän pannulla viidessä minuutissa, kun taas esimerkiksi suikaleet vaativat paistuakseen yli puoli tuntia. Ajattelin nyt mehevöittää filettä entisestään ja valmistin sen samaan tapaan kuin naudan sisäfileenkin - pinnat kiinni pannulla ja sitten folion sisällä uuniin. Possuhan toki eroaa naudasta siinä, että kun naudan kypsentää aina medium miinukseksi, tulee possun olla kypsää mahdollisten virusten takia. Mehukkaimmillaan possu on ylikypsänä, mutta siihen suosin muita ruhon osia kuin filettä. File itsessään on mureaa, maukasta ja vähärasvaisista, joten se maistuu paremmin nopeasti kypsennettynä. 

Mitä lisukekasviksiin tulee, alkaa kyllä pikkuhiljaa kyllästyttää ainainen sipulipaprika-kombo. Nyt julistankin ne pannaan ainakin tällä tavalla valmistettuina, on aika kokeilla muitakin uunivihanneksia!


Kolmelle-neljälle

1 maustamaton porsaan sisäfile (n.600g)
suolaa
pippuria
(täyte makusi mukaan, mikäli haluat)

Poista fileestä kalvot terävän veitsen avulla. Aseta file laudalle, tee viilto kalvon alkupäähän ja vedä se pois veistä kalvon alla liu'uttaen. Mikäli täytät fileen, tee leveyssuunnassa keskelle syvä viilto, lisää täyte ja sulje sivu vedessä liotetuilla hammastikuilla. Paista fileen pinnat kiinni pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääri folioon ja kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 70 astetta. Anna vetäytyä hetki folion sisällä ja leikkaa viipaleiksi. 

Fetadippi

50g fetajuustoa öljyssä
Pari kourallista basilikan lehtiä

Kaada öljymarinadissa ollutta fetaa blenderiin (myös hieman öljyä) sekä basilikan lehdet. Surauta tasaiseksi tahnaksi.  

**

Bon appetit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti