torstai 30. heinäkuuta 2015

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeitto toimii! Se on täyttävää, monelle maistuvaa ja helppo valmistaa. Täyteläinen maku syntyy juustosta ja oikeasta kermasta. Kasvissyöjäystäville kokatessa miettii usein eri variaatioita, jotta kaikki olisivat tyytyväisiä, mutta tämän keiton kohdalla ei ainakaan minulla jää sellaista oloa, että jotain (lihaa) jäisi kaipaamaan. Jokin virstanpylväs saavutettiin jo pari vuotta sitten, kun nirsohko veljeni sanoi tätä maistettuaan, että voisin tehdä tätä toistekin. Se on siitä suusta paljon sanottu ja paras mahdollinen palaute, mitä voi saada.  

Eilen kutsuin ystäväni Ruutin syömään ja hyvin tuntui maistuvan! Kaveriksi paistoin pannulla vuohenjuustokiekot sekä paahdoin leipää basilikaöljyssä.


Neljälle

2 purkkia hyvää tomaattimurskaa (Mutti on oma suosikkini)
5 tuoretta tomaattia
n. 1 dl kermaa
1 pötkö vuohenjuustoa
1 tl sokeria 
suolaa
pippuria myllystä

Hauduta tomaattimurskaa miedohkolla lämmöllä. Poista tomaattien kannat, pilko lohkoiksi ja lisää tomaattimurskan joukkoon. Lisää mausteet. Sokeria ei kannata pelätä, se taittaa pois mahdollisen kitkeryyden. Anna hautua, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Lisää joukkoon kerma ja paloiteltu vuohenjuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella. Itse käytän tähän aina sauvasekoitinta, sattumia saa jäädä rustiikkisen fiiliksen säästämiseksi. 

Nauti! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti