tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kuukkari Style Club Sandwich

Koska Kuukkarissa ei ole tunnettua, spesifiä ruokakulttuuria, otan aina silloin tällöin oikeuden nimetä luomuksiani sen nimiin. Yleisesti kuukkarilaista ilmanalaa haistellessa se tuntuu koostuvan pitkälti grillatusta lihasta ja makkarasta, mikä sopii kyllä minulle erinomaisesti. Kuukkarilaiset ovat kokemukseni mukaan myös rentoa, melko boheemia porukkaa, harrastavat ulkojuhlia sisäpihoillaan ja kärsivät silloin tällöin myös orastavasta kankkusesta. Sikäli päivän ruokalaji sopii ihastuttavalle kaupunginosallemme mainiosti. 

Tiistaina krapula-annosta postatessa tulee mieleen, että mitäköhän ihmiset minusta ajattelevat (ei sillä, ettäkö siitä paljonkaan välittäisin). Kuvan lämmin voileipä on koottu lauantaina, jolloin ei tosin edes ollut mitenkään heikko happi. Joskus brunssi vain vaatii jotain hieman tuhdimpaa. Club Sandwich sopii siis myös erinomaisesti nautittavaksi ilman krapulaa. 

Annoksen ainoa viitseliäisyyttä vaativa osa on majoneesi, jos sen haluaa itse valmistaa. Jos krapula on paha, suosittelen suosiolla turvautumaan Heseltä saatavaan oikein kelvolliseen vastineeseen. Jos kuitenkin olet ihan hyvässä kuosissa, suosittelen tarttumaan kananmunaan ja öljypulloon. Pekonin, broilerin ja munien paistaminen ei vaadi kevätjuhlaliikkeitä.


Yhdelle

2 viipaletta paahtoleipää
1 broilerin rintafilé
3 siivua pekonia
1 muna
jääsalaattia
puolikas tomaatti
öljyä

Kurkkumajoneesi
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
2 tl sinappia (mahdollisimman hyvää, esim. Dijon)
½ tl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
1 maustekurkku
1 rkl hienonnettua sipulia

Varmista, että öljy ja munat ovat huoneenlämpöisiä. Riko kokonainen muna korkean astian pohjalle. Lisää 1 tl sinappia, viinietikka ja suola. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada samalla öljy sekaan ohuena nauhana. Sekoita, kunnes majoneesi on paksua. Lisää joukkoon toinen sinappilusikallinen sekä mahdollisimman pieneksi hienonnettu maustekurkku sekä sipuli ja sekoita valmiiksi. 

Paista broileri, pekonisiivut sekä muna pannulla. Paahda samalla  paahtoleivät kevyesti molemmilta puolilta. Sivele majoneesia molempiin leipiin ja kokoa täytteistä ihana club sandwich!

<3
'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti