sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Vanha kaverini rosamunda ja kanafetatäyte

Vielä viikko harjoitteluelämää edessä ja sitten palaan takaisin omaan keittiööni, hallelujah! Kun on poissa, alkaa entistä enemmän arvostaa omiin tarpeisiin varustettua keittiötä. Erityisesti blenderiä on ollut todella iso ikävä. Muutamat smoothiet tulee varmasti ensi viikolla hurautettua. 

Keskiviikkona treffattiin ystäväni Henkan kanssa ruuanlaiton merkeissä. Edellisenä päivänä käytiin yhdessä kaupassa ja saatiin päähämme ajatus ihanista kana-uuniperunoista. Jossain vaiheessa tuli paljonkin tehtyä uuniperunoita ja kokeilujen tuloksena paras lajike siihen on mielestäni perinteinen rosamunda. Suuri koko ja sopivan jauhoinen rakenne sopivat käyttötarkoitukseen erinomaisesti. Kanatäyte valmistui puhtaasti mielitekojen mukaan (milloin mielessäni ei olisi paprika ja sipuli) ja lopputulos oli molempien mielestä oikein onnistunut. 

Uuniperunan kanssa tarjolla oli fetasalaalaattia ja juomana Lindemansin chardonnayta. Viinin hintalaatusuhde oli erinomainen. Viimeviikkoinen ruotsinlaivan taxfree-vierailu mahdollisti hyvän perusviinin kotiuttamisen noin 17 euron tonkkahintaan. 


Neljälle

4 isoa perunaa (rosamunda)

400g broilerin rintaa
200g fetaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 sipuli (tällä kertaa käytettiin palanen purjon vartta)
2 purkkia  ranskankermaa (se kevyempi 18% toimii tässä hyvin, lopputulos oli täyteläinen, mutta ei liian raskas)
suolaa
pippuria
öljyä

Pese perunat ja kääräise folioon. Laita nyytit uuniin ja anna kypsyä 200 asteessa n. 1,5 tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä. 

Pilko paprikat ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Paista broilerit pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota pannulla paprikat ja sipulit. Sekoita kaikki ainesosat yhteen ja laita jääkaappiin maustumaan odotellessani perunoiden kypsymistä. 

Toimi! Ruokatreffit ovat sitten kivoja! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti