keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Soijaa pukkaa!

Olin maanantaina ystäväni luona naapurissa lounaalla. Tarjolla oli makaronilaatikkoa, jota olisin erehtynyt sekä ulkonäön että maun osalta luulemaan perinteiseksi jauhelihaversioksi, mikäli en olisi tiennyt ystäväni olevan kasvissyöjä. Omassa kaapissani on lojunut pussillinen tummaa soijarouhetta jo jokusen tovin, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeilla siitä mitään. Soija on minulle kohtuullisen tuntematon kaveri vielä. Tofua on joskus tullut syötyä, mutta se ei kuulu raaka-aineiden ykköslemppareihini millään tasolla kumimaisen tekstuurinsa vuoksi. Tummasta soijarouheesta olen kuullut paljon hyvää nimenomaan jauhelihan korvikkeena ja itse on tullut todettuakin naapurissa, että vaaleat soijapallerot istuvat nätisti currykastikkeen joukkoon.

Erityisen hyvää soijarouheessa on sen riittoisuus ja edullinen hinta. Puolen kilon paketista tähän kokonaiseen makaronilaatikkoon kului pieni murto-osa ja tuollaisen paketin hinta pyörii parissa kolmessa eurossa. Erinomaista opiskelijaruokaa siis! Pssssst, olen kuullut huhuja, että jotkut opiskelijat sotkevat jauhelihan sekaan puolet soijarouhetta tehdessään lihapullia ja näin säätävät monta euroa. Proteiinit tekevät soijarouheesta rikasta ravintoa ja muutenkin on kiva syödä välillä kasvisruokaa eettisistä syistä ja vaihtelun vuoksi.

Tänään ikävä kyllä kuva puuttuu, koska puhelimeni kamera ei saanut aikaiseksi yhtäkään edes välttävästi tarkkaa kuvaa. Surkea mössökuva on huonompi kuin ei kuvaa lainkaan, joten nyt kuvan sijasta kerron, että oikein herkulliselta näytti. :D


Iso vuoallinen

4 hengen annos täysjyväpastaa
1 iso sipuli
n. 100g soijarouhetta
1 prk (yrtti)tomaattimurskaa
4 munaa
n. 8 dl maitoa
öljyä
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta

Keitä pasta suolatussa vedessä. Pilko sipuli pieneksi ja paista pannulla öljyssä. Lisää pannulle mausteet, soijarouhe ja hetken kuluttua tomaattimurska. Sekoita sekaisin pastan kanssa uunivuuassa ja kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä 200c uunissa noin 45 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti