sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tiramisun kevyempi kaveri

Olen jo pitempään himoinnut klassikkojälkkäreitä ja elämäntapamuutokseen sopii erinomaisesti reseptien tietoinen keventäminen mausta tinkimättä. Inspiraation tiramisun keventämiseen sain täältä, mutta vaihdoin perinteiset savoiardikeksit vaikeahkon saatavuutensa vuoksi tähän erinomaisesti sopiviin LU:n Bastogne-kekseihin. Lopputulosta ei mielestäni voi hyvällä tahdollakaan sanoa mascarponella ja marsalaviinillä ryyditetyn tiramisun kopioksi, mutta oikein mukava kevyempi kaveri siitä syntyi sunnuntaipäivälliselle. Ravintoarvotkin ovat suhteellisen kohdallaan, kun maitorahkan osuus tuo annokseen kunnolla proteiinia. Ulkonäössä olisi parantamisen varaa, teesiivilän olemassaolo olisi helpottanut kaakaojauheen sihtaamista huomattavasti..


Pieni vuoallinen

1 paketillinen Bastogne-keksejä
1 prk maitorahkaa
1 prk kevyttä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
maun mukaan vaniljasokeria makeutukseen
1-2 dl kylmää kahvia
kaakaojauhetta (sitä aitoa)

Lado vuoan pohjalle kerros keksejä ja kostuta ne reilusti kylmällä kahvilla. Vatkaa vaniljavaahto ja lisää sekaan rahka. Makeuta vaniljasokerilla. Levitä puolet seoksesta keksien päälle ja sihtaa väliin kaakaojauhetta. Tee toinen kerros samalla tavalla. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran. 

Toimii! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti