maanantai 2. helmikuuta 2015

Vanha ystäväni voileipägrilli

Sain vuosia sitten joululahjaksi OBH Nordican Chilli-sarjan voileipägrillin. Välillä tulee kausia, jolloin tekee enemmän mieli toasteja ja välillä kapine unohtuu kaapin perälle pitemmäksi aikaa. Tänään taas muisto vanhasta ystävästäni pulpahti mieleeni ja voi, kun ne olivat taas hyviä! 

Voileipägrillissä on monia hyviä puolia. Toastit voi toki paistaa pannulla tai uunissakin, mutta minusta grilli on nopein ja vaivattomin tapa. Lämpeäminen kestää muutaman minuutin, molemmat puolet paistuvat kerralla ja käytön jälkeen grilli on helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Perinteisiin toasteihin kuuluu kinkkua ja juustoa, mutta grilli luo paljon erilaisia mahdollisuuksia. Suosikkejani ovat kana-pesto-mozzarella ja paahtopaisti-punasipuli, mutta tänään menin perinteisellä linjalla pienellä twistillä. Sweetchili-kastike sopi erinomaisesti kinkun ja kirsikkatomaattien kaveriksi. Leiväksi valitsen nykyään kaurapaahtoleipää vehnäisen sijaan, vatsa tykkää!


Kaksi toastia

4 viipaletta paahtoleipää
4 siivua kinkkua
4 kirsikkatomaattia
4 tl sweet chili-kastiketta
juustoraastetta

Voitele leivät chilikastikkeella. Ripottele kahden viipaleen päälle juustoraastetta, lado päälle kinkkusiivut javiipaloidut kirsikkatomaatit. Ripottele uusi satsi juustoraastetta liimaksi ja laita kansi päälle. Grillaa muutama minuutti tai paistele pannulla.

Nauti!

2 kommenttia:

  1. Naaaam! Ei oo kauaa kun söin toasteja, kyseinen laite löytyy myös täältä.
    Penskana tehtii noita aina uunissa, ilman päällysleipää =)

    VastaaPoista
  2. Lämpimät leivät ovat kyllä hyviä! :) Niissä vaan menee grilliin verrattuna nälkäisenä paljon aikaa. :D

    VastaaPoista