torstai 29. tammikuuta 2015

Kotikutoinen, rapea mysli eli granola

Olen onnistunut kokonaiset kaksi viikkoa putkeen syömään aamiaista, huippua! Lomalla tuli mätettyä tuhti hotelliaamiainen joka aamu, mutta kotona olen pitkästä aikaa innostunut myslistä. Kaupan valmis mysli on vaan alkanut maistua suuhuni turhan makealta ja onhan siinä ihan rutosti lisättyä sokeria. Mieleeni palasi ajatus, että voisin tehdä itse granolaa eli paahdettua itse tehtyä mysliä.

Netti on pullollaan granolareseptejä. Päädyin oman maun mukaiseen versioon, johon poimin parhaat palat monista resepteistä. Omaan sekoitukseen päätyi keskimääräistä enemmän kuivattuja hedelmiä sekä rakennetta luomaan kookosöljyä ja juoksevaa hunajaa.



Purkillinen

6 dl täysjyväkaurahiutaleita
vajaa desi:
- cashew-pähkinöitä
- taateleita
- banaanilastuja
- kuivattuja karpaloja
- kookosöljyä
- juoksevaa hunajaa
½ tl merisuolaa

Pilko kuivatut hedelmät ja pähkinät pienemmiksi paloiksi. Sekoita kaikki muut aineet, paitsi taatelit ja karpalot keskenään, ja kaada seos uunipellille. Paahda 110 asteessa n. 40-50 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää lopuksi karpalot ja taatelit. Säilytä tiiviissä lasipurkissa ja nauti maustamattoman jogurtin kera. 

Ihan järjettömän hyvää ja voittaa valmiit myslit mennen tullen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti