maanantai 26. tammikuuta 2015

Lindströmit á la Mutsi

Äitini, eli tuttavallisesti mutsi, on luonani vielä huomiseen asti tällä erää. Voi kuinka olenkaan saanut nauttia hänen kokkailuistaan! Hänellä on tavoitteena pitää köyhä opiskelijatytär hyvässä mutta terveellisessä ruuassa, ja niin onkin pakastimeni alkanut täyttymään erilaisista ruokalajeista. Ratsaus jääkaappini juureslokeroon tuotti tulokseksi melkoisen kasan vielä hyvässä hengessä eläviä punajuuria ja porkkanoita. Punajuuret muuntuivat hetkessä Lindströmin pihveiksi ja tekivät muuten raskaista jauhelihapihveistä sekä maukkaampia, mehevämpiä että terveellisempiä. Osa jauhelihasta kokee vielä tänään saman kohtalon porkkanaraasteen kanssa.

Tänään nautimme pihvit salaatin, keitettyjen kananmunien sekä (lime)avokadon kera. 



n. 11 pihviä

450g naudan jauhelihaa
4 punajuurta
1 kananmuna
n. 1dl kaurahiutaleita (täysjyvä)
valkopippuria
maustepippuria
suolaa
soijakastiketta

Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaivaa hyvin. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. 

Hyvin maistui! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti