sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Hätävaracookiet

Cookieita tulee usein leivottua silloin, kun kaapissa ei ole mitään, jotain tekisi mieli ja kauppaan ei jaksa lähteä. Cookiet maistuvat minusta parhailta maitoon dipattuina. Viime aikoina olen löytänyt salaisen aseen kaikenlaisiin kekseihin: siirapin. Se tuo kivaa daim-maista makua leivonnaisiin. Täysjyväkaurahiutaleet nostavat ravintoarvoa, mutta eivät tee kekseistä liian terveellisen makuisia. ;) Kaapista löytynyt tummasuklaalevyn loppu sopi myös oivasti näihin hätävaracookiehin. 



n. 12 kpl

150 g voita
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata

Pehmennä voi ja vatkaa  sekaisin sokerin ja siirapin kanssa. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Murskaa suklaa ja lisää palaset taikinan joukkoon. Nostele taikinasta kekoja leivinpaperin päälle uunipellille. Muista, että nämä leviävät lituskaisiksi ja vievät paljon tilaa! Paista 175 uunissa noin 10 minuuttia.Cookiet kärvähtävät todella herkästi ja niin oli käydä myös eräälle tietokoneella liikaakin viihtyvälle ruokabloggaajalle... Munakellosta huolimatta tällä kertaa tuli hieman liikaa väriä, kannattaa siis tarkkailla uunin vieressä! :P Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti