perjantai 9. tammikuuta 2015

Pulled pork kuukkarilaiseen tapaan

Olen asunut Porin "Kuukkarissa", boheemilla puutaloalueella, nyt puolitoista vuotta ja olen viihtynyt niin hyvin, että olen leimannut itseni voimakkaasti kuukkarilaiseksi. En tiedä, miten muut kuukkarilaiset pulled porkin valmistavat, mutta ainakin tämä minun versioni sisältää annoksen rehellistä kuukkarilaista rakkautta. :D Salaisuutena on extrapitkä hauduttaminen uunissa, riipimisen jälkeen extramuhitus omenasiiderissä ja viimeistely bbq-kastikkeella. Possun kanssa on tarjolla muusia, marinoitua punasipulia sekä hunajaporkkanoita.



Muutamalle nälkäisille

Pulled pork

n. kilo possun kassleria tai lapaa
suolaa
mustapippuria
chilijauhetta
loraus öljyä
muutama valkosipulin kynsi
1 sipuli
1 omena
2 tkl omenasiideriä
(bbq-kastiketta)

Sekoita kuivat aineet ja loraus öljyä keskenään. Hiero seos lihan pintaan jo reilusti ennen paistamista. Laita liha muovipussissa marinoitumaan jääkaappiin.

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Kuori valkosipulinkynnet ja tavallinen sipuli. Pilko omenat ja sipuli reiluiksi lohkoiksi. Laita lohkot uunivuokaan, jonne lisäät myös toisen siideritölkin sisällön. Asettele liha vuokaan ja peitä foliolla. Paista 110 asteisessa uunissa n. 6-7 tuntia tai 95 asteisessa uunissa yön yli. Itse toteutin jälkimmäisen, odottelu oli paljon kivuttomampaa. ;) Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi ja aseta takaisin uunivuokaan edellisen paistonesteen sekaan. Lisää toinen tölkki siideriä, laita folio päälle ja muhittele loppuun uunissa. (Tässä vaiheessa säädin uunin 200c asteeseen, aloitin porkkanoiden valmistamisen ja paistoin ne samoilla lämmöillä). Sekoita valmiiseen possuun halutessasi bbq-kastiketta.

Muusi (ohje myös täällä)

1 kg puikulaperunoita tai muita jauhoisia perunoita
100 g voita
(lämmintä) maitoa
suolaa
Kuori perunat ja keitä suolatussa vedessä. Lisää voi. Muussaa perunasurvimella tai haarukalla. Lisää maitoa vähän kerrallaan. Lisää suolaa ja vatkaa kuohkeaksi.

Marinoitu punasipuli

4 punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
4 rkl sokeria
1 tl suolaa
muutama kunnon rouhaisu mustapippuria
1 dl oliiviöljyä

Kuori punasipulit ja leikkaa ne suikaleiksi. Kiehauta kattilassa punaviinietikka, sokeri ja mausteet. Lisää joukkoon punasipulit. Vaikka sipulin määrä näyttää järjettömältä, se kutistuu kasaan, trust me. ;) Sekoittele rauhakseen, kunnes sipulit ovat imeneet seoksen itseensä ja keittyneet kypsiksi. Jäähdytä, lorauta reippaasti öljyä, sekoita ja nauti liharuokien lisäkkeenä.

Hunajaporkkanat

6 porkkanaa
reilu loraus hunajaa
oliiviöljyä
timjamia
mustapippuria
suolaa

Kuori porkkanat ja pilko sopiviksi paloiksi. Laita palaset kulhoon ja lorauta päälle hunajaa, oliiviöljyä sekä mausteet. Sekoita ja kaada uunipellille. Paista 200c uunissa kunnes porkkanat ovat kypsiä.


Tässä on aikaa vievä arkiruoka, mutta se palkitsee! Raaka-aineet ovat mukavan edullisia. Siiderin makuvivahteilla ei ole tässä niin väliä, omasta kaapista sattui löytymään Happy Joe:ta, mutta ihan hyvin käy mikä tahansa! Uunin lämpö vie siideristä prosentit, joten myös lapset voivat nauttia possusta. :)

Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti