sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Eurooppalainen lempparileipä

Aloitan tämän blogin kronologisesti aamiaisesta. Olen arkisin vähän huono syömään aamulla heti herättyäni, mutta jos viikonloppuna/lomaillessa a) joku muu on laittanut tai b) tarjolla on jotain riittävän houkuttelevaa, kyllä sitten maistuu. Äitini luo Tukholmaan matkatessa aamiainen on jotenkin minulle poikkeuksellisessa roolissa ja siellä tulee usein itse valmistettua itselleni parhaat aamiaiset. Tai no, saattaa ne lipsahtaa vähän brunssin puolelle.

Tässä on hyvin tyypillinen Tukholma-aamiaisleipäni.


Lähileipomosta tuoretta maalaisleipää, Eriks-bearnaisekastiketta (muuta valmisbearnaisea ei kannata käyttääkään, tämä on minusta lähimpänä totuutta), rucolaa, ilmakuivattua kinkkua, kirsikkatomaatteja siivuina, mozzarellaa sekä päälle rouhitaan mustapippuria.

Leivän kaveriksi usein paistan pannulla muutaman prinssinakin/kananmunaa kokkelina tai paistettuna. Kahvi ja tuoremehu maistuvat juomapuolelta.

Päivä käyntiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti