lauantai 24. tammikuuta 2015

Mi amado quesadilla

Kanariapostauksen tekeminen jäi valitettavasti vieläkin kesken, liian kovaa lomaltapaluutuskaa. ;) Sitä odotellessa espanjankielisellä otsikolla varustettu lataus Meksikon auringon alta. 

Kesän 2006 vietin kesävaihdossa USA:n Connecticutissa. Onnekseni isäntäperheeni oli meksikolaisen ruuan ystävä ja sain kunnian tutustua sekä texmexiin että suoraan meksikolaisiin herkkuihin. Ennen matkaa texmexin tuntemukseni perustui ainoastaan Amarillon tyylisissä ravintoloissa opittuihin makuihin. Jenkkireissun jälkeen paprika, sipuli, maissi, jalapeñot, punainen chili ja tortillat alkoivat kuulua keittiöfilosofiaani aivan uudella moodilla. Isäntäperheessä quesadillat valmistettiin siihen tarkoitetulla keittiökoneella, mutta mielestäni autenttisemmat dillat syntyvät ihan paistinpannulla. Suomesta on valitettavasti huonosti saatavilla cheddar-raastetta, joten olen ottanut taiteellisen vapauden käyttää itse mozzarellaa raasteena sen kauniiden sulamisominaisuuksien vuoksi. 

Quesadillat ovat oiva tarjottava iltapalalle tai kekkereihin. Täytteitä voi muuttaa mielensä mukaan. Reseptissä oma suosikkikomboni. Neljälle nälkäiselle

8 pienempää tortillalevyä
450g broilerin filettä
1 punainen paprika
1 punasipuli
1 iso tomaatti
1 punainen chili
juustoraastetta
öljyä
suolaa
pippuria

Halkaise tomaatti ja poista siemenet. Pilko kaikki vihannekset pieniksi kuutioiksi ja kuullota öljyssä pannulla. Suikaloi broileri ja paistele vihannesten kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta ensimmäinen tortillalätty pannulle ja ripottele toiseen puolikkaaseen reilusti juustoraastetta. Annostele broilerivihannessekoitusta päälle ja lopuksi lisää juustoraastetta toisen puolen "liimaksi". Paina toinen puoli toisen päälle. Seuraile tummuustilannetta ja käännä, kun pinta on kauniin rusehtava. Pannulle mahtuu yleensä kaksi dillaa kypsymään kerrallaan. Halkaise rapsakat quesadillat ja tarjoa raikkaan salaatin kera. 

NAM!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti