torstai 8. tammikuuta 2015

Kompromissirahka

Kaikkea on hyvä syödä kohtuudella, varsinkin arkena. Kohtuuden oppimisen ansiosta oma vaakani näyttää tänä vuonna joulukiloista huolimatta vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Aiempina vuosina tilanne on tuntunut lohduttomalta, kun vuodessa kiloja oli kertynyt aina vaan lisää ja lisää. Nyt koen olevani pitkällä, mutta vakaalla tiellä kohti hyvää ja kevyttä oloa. Jos jotain olen vuosien aikana kantapään kautta oppinut, niin olemaan kärsivällisempi. Se ei ole elämäntapojen muutos, että totaalikieltäytyy kaikesta hyvästä, ja kituuttaa kanalla ja salaatilla. Se on dieetti, jonka päätyttyä kilot tulevat varmuudella takaisin ja korot päälle. Järjen tulee pysyä päässä, eli sitten nautinnolle tai terveydelle. Tasapainoillen molemmilla tulos miellyttää sekä mieltä että kehoa.

Kohtuuden lisäksi kannattaa tehdä myös kompromisseja. Minulla oli tätä blogia aloittaessa periaate, että en postaa tänne mitään, mikä ei ole oikeasti hyvänmakuista, ja se päätös pitää. Yhtäkään kituutusdieettiruokaa ei tulla täällä näkemään. Joskus maku ei kuitenkaan kovin kärsi, vaikka hieman keventäisi. Ystäväni Markus suositteli korvaamaan perinteisessä kermavaahtomaitorahkasokerimarjat-rahkassa kerman  vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. 


Neljä annosta

1 prk maitorahkaa
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g marjoja (pakastemarjoista suosin kuningatarsekoitusta)
loraus hunajaa tai 2 tl sokeria

Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa kaikki keskenään tasaiseksi. Siinä se!

Lopputulos on kermavaahtoversiota raikkaampi ja suuhun ei jää kerman rasvasta ikävää "kalvoa". Jos kalorimäärä kiinnostaa, niin se käytännössä puolittui: laktoositon kuohukerma 340 kcal/100g (lähde) vs. laktoositon vaahtoutuva vaniljakastike 160 kcal/100g (lähde).

Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti