maanantai 5. tammikuuta 2015

Leivoin sinulle piirakan

.. Ja hyvän piirakan leivoinkin! Parasta tässä piirakassa on se, että täytteenä voi käyttää melkein mitä tahansa marjaa tai hedelmää. Tällä kertaa omenaisissa tunnelmissa.


Pohja

150 grammaa voita
1 dl sokeria
1 muna
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita ja lisää kuivat aineet. Ota hieman taikinaa sivuun ennen kuin painelet taikinan voideltuun piirakkavuokaan. Vuoasta riippuen, jos pohjasta tulee paksuhko, kannattaa sitä esipaistaa hetken ennen täytteiden lisäämistä, ettei jää raa'aksi.

Täyte

1 prk kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
1 muna

Lisäksi tarvitset omenoita, mustikoita, vadelmia tms. makusi mukaan. Omenapiirakan päälle sopii erinomaisesti kaneli. 

Sekoita kaikki keskenään ja lisää marjojen tai hedelmien kanssa pohjan päälle. Ripottele myös sivuun ottamasi taikina koristeeksi. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti, uunin tehosta riippuen.

Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa. Slurps!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti