maanantai 5. tammikuuta 2015

Maalaissalaatti

Ruokaisat salaatit ovat kivoja, maukkaita ja suht terveellisiäkin, mikäli pitää vihannesten osuuden kohtuullisen suurena kokonaisuuteen nähden. Turun keskustassa toimiva Ravintola Rico oli Turun vuosinani yksi kantapaikoistani maalaissalaattinsa vuoksi. Olen kehittänyt siitä oman versioni, jonka makumaailma vie maalaistalon puutarhaan aurinkoisena päivänä. Pekonin ja vuohenjuuston raskautta tasapainottaa vadelmavinaigrette. 


Yhdelle

1 broilerin rintafilé
kolme siivua pekonia
100 grammaa vuohenjuustoa (loraus öljyä)
kirsikkatomaatteja
salaattisekoitusta
kurkkua

Asettele vihannekset lautaselle. Paista broileri, pekonit ja vuohenjuustot pannulla rapeiksi. Vinkki vuohenjuuston paistamiseen: Varmista, että pannu on todella kuuma ja juustopalaset riittävän paksuja. Paisto-ominaisuuksien kannalta kannattaa lorauttaa pannulle tilkkanen öljyä, pinnasta tulee kauniimpi. Vuohenjuustot paistuvat nopeasti, älä päästä sulamaan!

Karamellisoitu punasipuli 

1 punasipuli
nokare voita
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria

Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullottele niitä voissa pannulla, kunnes pehmenevät. Lisää sokeri ja punaviinietikka. Sekoittele ja anna karamellisoitua. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Vadelmavinaigrette 

Vinaigrettet on siitä kivoja, että ne säilyvät hyvin hapokkuutensa ansiosta jääkaapissa ja ovat ihan älyttömän helppoja tehdä. Kaiken avain on kuitenkin maistelu; viinietikan ja hunajan suhde on tärkeä, ettei maku jää karvaaksi. Kirpsakka vinaigrette on omiaan pehmeiden ja täyteläisten makujen kaveriksi.

2 dl vadelmia
1 dl rypsiöljyä
1 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
3 rkl hunajaa (kannattaa maistella makeutta)
suolaa 
mustapippuria

Sekoita aineet kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella. Tarjoa erillisestä astiasta, jotta syöjä saa itse annostella kirpeyttä. 

Annosta voi halutessaan täydentää vaikka itse tehdyillä lohkoperunoilla ja keitetyillä kananmunilla, mikäli haluaa lisää ruokaisuutta.

Nauti!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti