tiistai 6. tammikuuta 2015

Astetta terveellisempi lätty

Jos ruokatrendeistä puhutaan, alkaa nämä banaaniletut olla jo vanha juttu, mutta jos puhutaan toimivasta aamu/väli/iltapalasta, voi ne hyvin laskea "here to stay"-kastiin. Banaanilettuja ensimmäistä kertaa tehdessäni minua yllätti se, että tekstuuri oli oikesti "lettumainen". Banaani maistuu vienosti, eihän se muutenkaan ole mitenkään hyökkäävän makuinen. Olen paistellut banaanilettuja sekä normikokoisella paistinpannulla että lettupannulla. Molemmat toimivat hyvin, mutta isolla pannulla kääntämisessä saa olla tarkkana, ettei rakenne hajoa. Kannattaa siis kypsyttää lettua tarpeeksi pitkään ennen kääntämistä, jotta pinta on riittävän kova yhden sekunnin pyörähdykselle. Tässä kuvassa letut tarjotaan itsetehdyn (en minä vaan naapuri) omenahillon ja vaniljavaahdon kera. 


Yhdelle

1 banaani
2 munaa (Jos haluat vähäkalorisemman version, käytä toisesta munasta vain valkuainen ja lisää vielä toinen samanlainen.)
ripaus vaniljasokeria (Toiset makeuttavat enemmänkin, minusta ei tarvitse, koska banaani itsessään on niin makea.)
voita/kookosöljyä

Muussaa banaani kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää munat. Paista tasainen massa pannulla joko voissa tai kookosöljyssä. Voissa maku on täyteläisempi, kookosöljyssä syntyy terveellisempi versio (Ei maistu liikaa kookokselta ainakaan minun mielestäni.)

Tarjoa esim. marjojen, hillon, vaniljavaahdon (vaahdotettu vaniljakastike) tai kermavaahdon kanssa mieltymyksestä ja tilanteesta riippuen.

Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti