lauantai 28. helmikuuta 2015

Kun himoitset suolaa

Vanhana roskaruoka-addiktina tulee välillä ylitsepääsemättömiä tilanteita, jolloin tuntuu, että jotain suolaista on SAATAVA. Pyrin karsimaan pikaruokaloissa syönnin minimiin ja toteuttamaan edes hieman terveellisemmän version kotioloissa. Alkuviikosta Facebookissa keskusteltiin siitä, että pizzanhimo ei lähde lämpimillä voileivillä. Se on kyllä totta, mutta ranskisten himo lähti itse tehdyillä lohkoperunoilla ja aurajuustobasilikadipillä. 


Neljälle

Perunat

kilo perunoita
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Pese perunat huolellisesti ja lohko riittävän ohuiksi lohkoiksi. Laita perunat kulhoon ja lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Rouhi päälle myllystä suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Kaada perunat uunipellille ja paista 200c uunissa n. 40 minuuttia välissä kerran kääntäen. 

Auradippi 

1 purkki kermaviiliä
n. puoli pakettia aurajuustoa murennettuna
2 rkl sitruunanmehua
hienonnettua basilikaa
(ripaus sokeria)
mustapippuria

Sekoita kaikki aineet sekaisin. Muista maistella, jotta saat happamuuden sopivasti kohdalleen. Sitruunan hapokkuutta voi halutessaan tasoittaa ripauksella sokeria. 

Toimii! 


2 kommenttia: