sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ihastuttava sitruunarahkahyydyke

Ostin jokin aika sitten sisustukseen ison pussillisen sitruunoita kotiin. Vaikka lähtökohtaisesti ostokriteeri olikin kaunis muoto ja väri, pidän sitruunoista myös ihan perinteisesti  ruoanlaitossa. Äiti teki lapsena sellaista hyydytettyä sitruunavanukasta, joka oli aina ihan älyttömän hyvää. Pöydällä nököttävä kulhollinen tuoreita sitruunoita huusi vanukkaan nimeä ja vaati päästä jälkiruokakippoihin, joten syntyi idea hieman lapsuuden vanukasta muistuttavasta keveästä sitruunarahkahyydykkeestä. Hyydykkeen koostumus muistuttaa melko paljon Valion rahkavaahtoja, jotka olivat suuria suosikkejani lapsena ja teininä. Lopputulos oli niin hyvä, että melkein teki mieli syödä kaikki kupilliset kerralla. Positiivista palautetta tuli myös naapurista, jonne vein maistiaisen innostuttuani kovasti tuotteesta itse. 


6-8 annosta astioiden koosta riippuen

1 prk maitorahkaa (käytän aina Valion rasvatonta, 250g)
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 liivatetta
puolikkaan sitruunan mehu
maun mukaan vaniljasokeria
sitruunan kuorta raastettuna

Pese sitruuna huolellisesti. Vatkaa vaniljavaahto ja lisää rahka. Purista joukkoon sitruunamehua ja makeuta mieleiseksesi. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja kuumenna pienessä tilkassa vettä. Vatkaa liivatenoro vaahdon sekaan. Kaada annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Ripottele päälle raastettua sitruunankuorta ja nauti!

<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti