sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Pappilan hätävara

Sunnuntait olkoon pyhitetty jälkkäreille! Tämä taitaa olla kolmas sunnuntai putkeen, kun inspiraatio jälkkäreitä kohtaan on herännyt päivällisen aikoihin. Jälleen suuressa osassa toimii tuo inspiraationi suuri lähde, vaahtoutuva kevyt vaniljakastike. Tänään vuorossa on kevennetty muunnelma Pappilan hätävara-klassikosta. Annos on kokonaan gluteeniton ja väittäisin, ettei kaloritkin pysyvät järkevyyden rajoissa, koska keksit on korvattu kääretorttupohjalla. Pohjasta ei tullut järin makea ja se toimi kivasti mansikoiden ja makeahkon vaniljarahkan parina.



n. 6-8 annosta

Kääretorttupohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria tai makeutusainetta 
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti joukkoon perunajauho-leivinjauheseos. Levitä uunipellille melko ohueksi levyksi ja paista 225c uunissa max 8 minuuttia. Anna jäähtyä.Leikkaa pieniä ruutuja.

Vaniljarahka:

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk maitorahkaa
sokeria/makeutusainetta
vaniljasokeria/vaniljatanko

Vatkaa vaniljavaahto ja sekoita joukkoon rahka. Makeuta ja mausta vaniljasokerilla tai kattilassa kuumennetulla vaniljatangolla.

Mansikka"geeli"

450 g mansikoita
½ dl vettä

Käytä mansikat ja loraus vettä blenderissä.

Kokoa kaikki ainekset laseihin kerroksittain. Koristele puoliksi leikatuilla kääretortturuuduilla. Nam!

EDIT: Parhaimmillaan muutaman tunnin jääkaapissaolon jälkeen, jolloin maut ovat tasaantuneet kohdilleen! 

**

Täyteläisempi tulos syntyy korvaamalla vaniljavaahto kermavaahdolla. Suuntaa antava kääretorttupohjan ohje löytyi täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti