lauantai 7. maaliskuuta 2015

Feikattu risotto broilerilla

Riisi on mielestäni raaka-aineena melko arkinen, mutta sitä tulee harvemmin laitettua pitkän kypsymisaikansa vuoksi. Toki pikaversiot valmistuvat viidessä minuutissa, mutta ravintoarvoihin jää paljon parantamisen varaa. Kuiva-ainekaapin kätköistä löytyi paketillinen luomu-täysjyväriisiä, jonka kelpuutin perjantain päivällisruoan lisukkeeksi. Kyseinen riisilajike ei kuitenkaan puuroudu "oikean" risottoriisin tavalla, joten päätin sitten oikaista ja tehdä ihan rehellisesti feikatun version italialaisesta klassikkoruuasta ruokakerman avulla. Risottoon sekoitin broileria ja sen kanssa tarjolla oli uunijuureksia sekä tuoreita herkkusieniä ja paprikaa pannulla paistettuina. 


Neljälle

450g broilerin fileitä
täysjyväriisiä (annostele pakkauksen mukaan neljälle)
kanaliemikuutio
1 prk ruokakermaa
puoli puskaa valitsemaasi yrttiä (meillä laitettiin tänään vesikrassia, mutta myös esim. basilika, timjami, rosmariini tai salvia käy)
suolaa
pippuria 
öljyä

Laita riisit kiehumaan veteen, johon on lisätty myös kanaliemikuutio. Riisien kiehuessa paista paloiksi pilkotut broilerin fileet pannulla öljyssä. Kun riisi on kypsää, sekoita joukkoon purkillinen ruokakermaa, lisää loput mausteet ja broilerit.  Tarjoa uunijuuresten kera. 


Uunijuurekset

5 porkkanaa
lanttu
5 punajuurta
suolaa
mustapippuria
juoksevaa hunajaa

Kuori juurekset ja pilko pieniksi paloiksi. Aseta uunipellille riveihin, rouhi päälle suolaa sekä mustapippuria ja lorauta päälle aimoannos hunajaa. Kypsennä 200c uunissa noin 45 minuuttia.



Tässä kaikki onnistuvat aivan varmasti! :)




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti