tiistai 17. maaliskuuta 2015

Elämäni viinit osa 3: Hardys Bin 343 Cabernet-Shiraz 2013

Elämäni viinit-sarja jatkuu pitkästä aikaa! Tämä postaus oli tarkoitus kirjoittaa jo sunnuntaina, mutta tämän viinin kanssa hengaillessa kohtaamiset ovat sen verran intensiivisiä, että niistä palautuminen voi kestää parikin päivää ja sitten pystyy taas ajattelemaan makua uudelleen. :D 

Tänään vuorossa oleva viini on vanha australialainen ystäväni jo Turun opiskeluajoilta ja siksi valitsinkin juuri sen viikonlopun juhlajuomaksi, kun vanhat luokkakaverit tulivat kylään. Toki olemme kohdanneet monesti vuosien aikana muutenkin, mutta tämä viini on erityinen juuri siitä, että  se on seurannut minua opiskeluajoista asti. Nykyisin myynnissä on vuoden 2013 vuosikertaa. Parasta "Hardysin binissä" on sen erinomainen hintalaatusuhde. Pullollinen kustantaa Alkossa 6,99 euroa, joka on minusta sen laatuun nähden Suomessa vallitsevan törkeän alkoholipolitiikan mukaisesti ajateltuna todella edullinen. Jokaisen opiskelijan tulisi tutustua tähän tuotteeseen.



Lempparirypäleeni shirazin kaveriksi on lisätty mielestäni yksistään tylsähköä cabernet sauvignonia, joka kuitenkin tekee tästä viinistä todella mukavan kokonaisuuden. Viini on todella helposti juotava, mehevä ja marjainen, mutta ei kuitenkaan liian kevyt litku. Shiraz tuo  luonnetta ja maistamisesta tulee jo ensimmäisestä kulauksesta hyvälle tuulelle, vaikka kyse onkin budjettiviinistä. Periaatteessa viini on keskitasoa monellakin mittarilla (tanniinit, täyteläisyys, hapot, sokerit), mutta sopivissa tilanteissa erinomainen valinta. Olen monesti nauttinut viiniä illanviettojen lisäksi kermaisen pastan kaverina ja se toimii kyllä monen raskaamman arkiruuan kanssa muutenkin.

Ehdottomasti paras alle 8 euron viini, mitä olen Suomessa maistanut!

2 kommenttia:

  1. Jokaisen opiskelijan tulisi tutustua tähän tuotteeseen. xD

    Saman sarjan valkkari oli mun mielestä pahaa, taisi olla tämä: http://www.alko.fi/tuotteet/571287/?fromsearch=true

    VastaaPoista
  2. Mä en ota valkkariin kantaa, oon sitä joskus maistanut, mutta maku ei ole muistissa. :)

    VastaaPoista