lauantai 7. helmikuuta 2015

Viikon kohokohta

Koko viikon olen odottanut lauantaiaamua, jolloin olin jo etukäteen luvannut itselleni kunnon aamiaisen. Eilen illalla töistä kotiuduttuani iski järjetön mielihalu munakokkeliin, joten oli selvää, että se on seuraavan aamun pääruokalaji. Kokkelia tuli lomalla syötyä aamiaisella joka päivä, joten siihen vähän tottui ja nyt olen kaivannut sitä aamiaispöytääni. Kermasta ja voista tietysti syntyisi paras kokkeli, mutta nyt jouduin olosuhteiden (vajaan jääkaapin) pakosta tyytymään maidon ja öljyn kera valmistettuun versioon. Lämpimät tomaatit ovat suurta herkkuani ja kaksi puolikasta valmistui näppärästi samaan aikaan kokkelin ja pekonin kanssa pannulla. Jälkkärin virkaa toimitti maustamaton luonnonjogurtti granolalla. 


Munakokkeli yhdelle

2 kananmunaa
1 dl maitoa/kermaa
suolaa
mustapippuria
öljyä/voita

Riko munat kulhoon, riko niiden rakenne ja vatkaa kevyesti sekaan maito. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos lämmenneen voin/öljyn sekaan pannulle ja anna tekeytyä hiljalleen. Sekoittele välillä. 

Hyvä alku lauantaille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti