Cookieita tulee usein leivottua silloin, kun kaapissa ei ole mitään,
jotain tekisi mieli ja kauppaan ei jaksa lähteä. Cookiet maistuvat
minusta parhailta maitoon dipattuina. Viime aikoina olen löytänyt
salaisen aseen kaikenlaisiin kekseihin: siirapin. Se tuo kivaa
daim-maista makua leivonnaisiin. Täysjyväkaurahiutaleet nostavat
ravintoarvoa, mutta eivät tee kekseistä liian terveellisen makuisia. ;)
Kaapista löytynyt tummasuklaalevyn loppu sopi myös oivasti näihin
hätävaracookiehin.
n. 12 kpl
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata
Pehmennä
voi ja vatkaa sekaisin sokerin ja siirapin kanssa. Lisää joukkoon
muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Murskaa suklaa
ja lisää palaset taikinan joukkoon. Nostele taikinasta kekoja
leivinpaperin päälle uunipellille. Muista, että nämä leviävät
lituskaisiksi ja vievät paljon tilaa! Paista 175 uunissa noin 10
minuuttia.Cookiet kärvähtävät todella herkästi ja niin oli käydä myös
eräälle tietokoneella liikaakin viihtyvälle ruokabloggaajalle...
Munakellosta huolimatta tällä kertaa tuli hieman liikaa väriä, kannattaa
siis tarkkailla uunin vieressä! :P Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti